dilluns, 9 de novembre del 2009

Caixa Catalunya dona?

A veure quan veiem a Caixa Catalunya fer-se dona també per dins i de debò

Segons Caixa Catalunya, “les dones han canviat el seu rol a la societat”, però deu ser un canvi molt subtil, perquè sembla que continuen sent les úniques que es casen, enviuden, es fan càrrec dels fills, tenen cura dels familiars… I Caixa Catalunya els vol donar facilitats per tal que aquest rol es perpetuï.

¿Perquè no una oferta de finançament per a dones empresàries o autònomes, que també n’hi ha, i segur que ho necessiten més que mai?

Potser aquest enfocament tan “avançat” que fa la nostra empresa sobre el tema s’entén millor si recordem, que fa uns deu anys, la Caixa va ser condemnada per discriminació contra las dones. Amb els anys transcorreguts no ha tingut prou temps per acomplir la sentència redreçant la situació: encara avui el percentatge de dones en llocs de direcció és molt menor que el d’homes (com més amunt, més diferència) i el nivell retributiu és clarament inferior.

El que de debò necessitem les dones i els homes són politiques empresarials que facilitin realment l’atenció de les nostres responsabilitats familiars. Per exemple, agrairíem deixar de rebre pressions constants per perllongar l’horari, es podrien fixar uns objectius raonablement assolibles treballant las hores que toca, també estaria bé que quan demanem reduccions de jornada es reduís proporcionalment la càrrega de feina assignada i no només el sou…

En definitiva, potser que deixin de fer campanyes d’imatge externa buides de contingut i comencin a treballar seriosament per negociar mesures creïbles a favor de la igualtat i la conciliació de la vida familiar de la plantilla.

A veure quan veiem a Caixa Catalunya fer-se dona també per dins i de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada