dimarts, 1 de juny del 2010

No DONA Igual

DIA DE LA DONA A LES PISTES

El dia 6 de març a la tarda a les pistes Antoni Gelabert, conegudes com “les pistes de Via Favència” es va celebrar el Dia de la Dona sota el nom No DONA Igual.

La idea va ser visibilitzar la participació i organització de les dones en les diverses activitats que realitzen quotidianament al seu barri, generar un espai de trobada i de relació intergeneracional tot reivindicant el dia de la dona i les pistes com un espai d’ús públic sociocultural.

L’activitat va començar amb uns tallers esportius, tot i que també a mitja tarda es va realitzar un partit de futbol animat per les noies de Verdum. Se- guidament, Amarte va començar a fer un taller de estampació de samarretes i es van crear uns racons interactius amb la idea de fer memòria d’algunes de les dones que han fet història.
Un estona després es va realitzar, paral•lelament, la Gimcana “Que no te pille

el machismo “ sobre gènere i sexualitat de l’Associació Candela, l’Autodefensa de la Dona a càrrec de Meguro Roquetes i els Tallers de circ de l’Escola Juvenil de l’Ateneu Popular Nou Barris. Va ser un espai molt dinàmic i participatiu, on les dones de Radio Bronca anaven retransmetent tot el que succeïa durant la gimcana.

Entre tant moviment es va berenar i les encarregades de preparar i repartir el berenar van ser les noies del taller de cuina de l’IES Guineueta, que van fer la seva aparició acompanyades de pancartes com “Yo me lo guiso yo me lo como”o “Mujer Libre has de ser”, entre altres.
Cap al vespre va venir el moment més bailongo amb molts estils diferents;

van participar les Dones de Country de la Xarxa d’intercanvi de coneixements, el Ball Modern a càrrec de 8 Onzas de Verdum, el Modern Line Dance del Ton i Guida i es va fnalitzar amb les Sevillanes de l’AA.VV. de Roquetes.
Totes i tots vam quedar molt satisfetes amb les activitats i amb ganes de seguir generant espais de trobada, d’intercanvi i reivindicació on poder gaudir juntes.
Volem agrair també la participació i les ganes de totes les persones que van compartir amb nosaltres aquell dia.
Ara i sempre:
“Arriba las barriguitas, abajo las barbies”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada