dissabte, 11 de febrer del 2012

Es suprimeix la subvenció a les empreses per elaborar el Pla d’igualtat

La secretària d’ocupació Esther Sánchez va apuntar ahir: “No té sentit subvencionar una llei l’aplicació de la qual es obligatòria”. La realitat es que la llei marca que només es obligatori la elaboració del Pla en el cas d’empreses de més de 250 treballadors/es, i com sabem tant a Catalunya com a Espanya la majoria de les empreses són PIMES, per tant hi ha molt poques que entrin en la obligatorietat de la Llei.
També va afegir que les empreses“ més enllà de la innovació tecnològica, innovin en models de gestió de temps, de persones i de recursos humans” d’aquesta manera “les millores en la igualtat vindran soles i contribuiran a evitar acomiadaments”.
Anteriorment les subvencions per fer els Plans d’Igualtat es concedien a empreses de més de 30 treballadors/es, per tant si existia conscienciació o es volia treballar en aquesta línia per introduir la perspectiva de gènere tenien el suport polític i econòmic, amb aquesta mesura les empreses petites no realitzaran els Plans si han d’assumir el cost total, i per tant serà un retrocés en el que s’havia aconseguit fins ara. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada