diumenge, 23 de maig del 2010

El benestar de les famílies, clau per les polítiques locals

La diputada de Benestar Social de la Diputació, Montserrat Ballarín, va afirmar ahir, en el marc de la jornada «Noves famílies, noves polítiques», que «les famílies són un factor de cohesió social i per tant, les polítiques locals les han de tenir present sempre». Així, ha afegit que «el món local tenim molt a 'dir' i molt a 'fer' per les famílies».

En aquest sentit, l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, va manifestar la importància de 'reivindicar la família, perquè és ella en el sentit més ampli de la paraula, un dels pilars bàsics que sustenten la societat i, així, hem de treballar per ajudar-la. Perquè només amb aquest sentiment col·lectiu de família i de comunitat podrem construir aquestes societats que somiem i que hem de construir amb polítiques actives, amb lideratges concrets i posant en valor els serveis públics'.

La jornada, que va celebrar-se a l'Espai Maragall de Gavà, va servir per presentar les conclusions del projecte «Noves famílies, noves polítiques» que té com a objectiu repensar les polítiques adreçades a les famílies. Aquest programa, dut a terme per l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona conjuntament amb l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, neix com a resposta a una proposta formulada per l'Ajuntament de Gavà de crear un espai de relació i intercanvi entre professionals d'atenció social, a partir del seu projecte «La casa de les Famílies», un equipament, que com va destacar ahir Joaquim Balsera «no és només l'edifici sinó el concepte de dur a tots els punts de la ciutat els serveis per a cobrir les necessitats de les famílies, unes necessitats que han anat canviant i que cada vegada són més diverses».

El projecte «Noves famílies, noves polítiques» neix de la necessitat d'adaptar-se als canvis esdevinguts en la societat actual, que suposen transformacions dels models familiars i dels cicles de vida de les persones. Tot plegat, significa, per una banda, una major autonomia de les persones, però, de l'altra, un increment de les situacions de fragilitat i vulnerabilitat.

D'aquesta manera, la jornada va servir per presentar el document de conclusions d'aquest projecte, que aporta 10 elements claus per al disseny i la implantació de les polítiques locals al llarg de la vida. Així, Montserrat Ballarín va apuntar que «l'objectiu final és dotar-nos d'una cartera de serveis i accions adreçades al món local per a les famílies».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada