diumenge, 7 de novembre del 2010

Fervor catòlic, indiferència ciutadana - Benet XVI ha estat aclamat pels fidels aplegats a la Sagrada Família però els carrers de la ciutat no s'han omplert per veure'l passar, cosa que ha fet que el papamòbil circulés més de pressa



El papa Benet XVI ha consagrat el temple de la Sagrada Família com a basílica aquest matí en una cerimònia solemne dins l'edifici, que ha estat seguida per milers de fidels, molts d'ells vinguts de fora de Barcelona, des del carrer. Abans i després de la cerimònia, que s'ha fet principalment en espanyol però amb fragments en català i en llatí, el papa s'ha desplaçat dins del papamòbil pels carrers de Barcelona. El fervor amb què ha estat rebut a la Sagrada Família ha contrastat justament amb la fredor i indiferència visible als carrers, que no s'han omplert i en cap moment hi ha hagut aglomeracions. De fet, el papamòbil, sobretot a la tornada, ha accelerat la velocitat en alguns trams en què hi havia molt poca gent als carrers. Vegeu aquesta crònica en vídeo de la visita.
Més de dos-cents manifestants es petonegen al pas del papamòbil
El papa ha estat rebut només sortir del Palau Arquebisbal per una acció convocada per gais i lesbianes que s'han fet un llarg petó al pas del papamòbil, al punt de les nou del matí. Ho han fet bàsicament a la plaça de la Catedral on també s'han enfrontat a crits amb partidaris del papa. En algun moment els mossos han hagut d'intervenir per a separar els dos grups.
Entitats feministes es concentren a la plaça universitat en contra del papa
A les onze, col·lectius feministes convocats per Ca la Dona s'han aplegata a la plaça Universitat. Amb el lema 'Fora els rosaris dels nostres ovaris', uns quatre-cents manifestants, la majoria dones, han cridat consignes en contra del papa, del tracte de l'església catòlica vers les dones i a favor de les llibertats sexuals i reproductives.
Una portaveu de l'organització ha llegit un manifest en què ha destacat el refús frontal a la política de l'església i ha acusat la institució de ser misògina, homòfoba i de no respectar els drets i les llibertats de les dones. Enmig d'un ambient festiu, entre disfresses que parodiaven el papa, mossens, monges, capellans i bruixes, i amb nombroses pancartes amb consignes contràries a la visita, la concentració ha transcorregut amb calma, sense incidents i ocupant la pràctica totalitat de la plaça. Una de les portaveus ha regalat preservatius a tothom qui en volia. Un dels crits més repetits han estat 'dret al propi cos, avortament lliure'.
Entre els assistents, hi havia representants de col·lectius de dones, feministes, d'alliberament gai i lèsbic i ciutadans simpatitzants dels moviments d'ateïsme i laïcisme, a més del sindicat CNT.

Font:  http://www.vilaweb.cat/noticia/3806835/fervor-catolic-indiferencia-ciutadana.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada