dimecres, 10 de novembre del 2010

Presentat l’estudi ‘Transitant per les fronteres de gènere. Estratègies, trajectòries i aportacions de joves trans, lesbianes i gais’



Editat per l’Observatori Català de la Joventut, ens apropa a la realitat d’aquest col·lectiu i com s’enfronta a la discriminació
L’Observatori Català de la Joventut ens apropa, a través d’aquesta nova publicació, a la realitat del col•lectiu gai, lesbià, transsexual i bisexual (LGTB) en l’etapa juvenil. Aquesta recerca té com a objectiu conèixer les estratègies que desenvolupen els i les joves LGTB en el procés de definició de la seva sexualitat, com construeixen la seva identitat de gènere i sexualitat, com la revelen al seu entorn i com reaccionen davant l’homofòbia i la transfòbia.

Gerard Coll-Planas, Gemma Bustamante i Miquel Missé són els autors de l’estudi, realitzat a partir d’entrevistes en profunditat i grups de discussió a joves gais, lesbianes i transsexuals i l’anàlisi de diversos fòrums d’Internet. També s’ha tingut en compte el fet de la territorialitat per tal de copsar la diversitat d’experiències en funció del tipus d’entorn en què viuen. La  recerca pot ser un instrument valuós per a totes aquelles persones que vulguin tenir un millor coneixement de la realitat de les persones LGTB.

La publicació va ser presentada ahir pel secretari de Joventut, Eugeni Villalbí; la secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta; la cap de l’Observatori, Montse Perals i dos dels autors de l’estudi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada