diumenge, 13 de desembre del 2009

taller de cine fòrum sobre les relacions de parella vistes pel cinema


Des dels seus inicis, el cinema ha estat una nova forma de narrar i mostrar històries recollint el que ja havia fet la literatura, la poesia, l’art o la filosofia. Si darrera d’una imatge pictòrica trobem molts cops una història amagada que cal interpretar, trobem també uns models fixats de comportament d’un temps, d’una època i també ha creat uns nous referents de comportament masculí o femení.
Amb aquesta iniciativa es preten fer una ullada a la història del cinema per endinsar-nos en els models de relació masculines i femeninies i en els rols adoptats al llarg de les diferents èpoques.
En aquest taller es podrà reflexionar sobre el complex món de les relacions i els rols sexuals per entendre la informació existencial que el cinema ens pot aportar en el viatge vers la geografia immaterial dels sentiments.
Les sessions aniran a càrrec de la Carme Gallego, catedràtica de Filosofia i experta en cinema i aniran acompanyades d’un material per a fer-nos reflexionar a tots plegats sobre el tema del que ens parla la pel•lícula.
Primera sessió: Un viatge a Itàlia. Roberto Rossellini
Dia: 20 de novembre
Hora: de 19h a 22h
Lloc: Sala de l’Escorxador, c/ Joan Maragall
Inscripció: Regidoria per a la Igualtat de Gènere igualtat@sitges.cat o al telèfon 938103180.
Participació gratuïta, places limitades.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada