divendres, 27 de maig de 2011

Càrregues contra la protesta pel desallotjament de l'acampada. Mig centenar de ferits entre els concentrats que protesten pel desallotjament de la plaça Catalunya

Ara resulta que és molt més important la possible celebració del Barça que el nostre futur econòmic, social, energètic i els de les generacions venideres. Aquesta és la trista societat en la que vivim, on en un estat de dret, apallissen als que lluiten pels drets de tothom.

El motiu que donen de netejar la plaça no serveix, a Madrid, va anar un intermediari sense policia ni res a parlar-ho, a Barcelona a les 07.00h del matí hi havia tot un cordó de mossos d'esquadra envoltant tota la plaça.

Que no hi haguéssin conflictes en cas de celebracions demà a Canaletes? Doncs mira, per si de cas, els apallissen avui, 99 ferits, ni més ni menys.

Per suposat no cal dir que a les televisions públiques no diran la veritat de manera neutral perquè estan venudes als interessos polítics que representen.

SABEU QUE CATALUNYA ÉS LA 5A POTÈNCIA MUNDIAL EN INSTAL·LACIONS NUCLEARS? No interessa que sigui una dada que tothom conegui, així som més fàcils de manipular.Recordeu que Ascó va tenir fuites i el més increible és que en aquells moments hi havia una escola visitant-la i no van fer saber aquell fet voluntàriament? Aquest és l'entorn que volem per als nostres fills? El núvol de Txernovil va fer 7 cops la volta al planeta, va passar per sobre nostre. i sort que no va ploure perquè si no haguéssim patit les mateixes conseqüències que els països més afectats.

Espero que d'aquí a uns anys els fills d'aquests mossos i la gent que els ha enviat a realitzar aquesta ofensiva acció puguin veure aquest vídeo i sentin la vergonya i repulsa que ara mateix sento jo, perquè crec que és impossible sentir-indiferència.

El futur ja no passa pels polítics, estan completament lligats de mans pels poders socials. La resposta és un model ja no econòmic sinò tecnològic i està a les nostres mans si ens organitzem correctament en conjunt i no de manera individual. La resposta i solució a partir d'ara obre una nova etapa i ja no passa per líders polítics. Al documental ZEITGEIST (penjat al bloc fa dies i que us convido a descarregar i veure) s'explica que mitjançant l'energia eòlica, solar, aprofitant les onades i les marees del mar, i finalment la geotèrmica, tenim energia de sobres per a poder viure tothom SENSE TREBALLAR, DISPOSAR D'ESCOLES, I HOSPITALS A TOT EL PLANETA sense distinció de països, sense contaminar i oblidar-nos finalment de les nuclears i energies fòsils (que ja són completament obsoletes, contaminants i residuals). Ja és possible tecnològicament erradicar la possibilitat d'accidents de trànsit, un pèndul detectaria inestabilitat en el conductor i retiraria el vehicle a la vora de la carretera en detectar-ho. L'avió és un mitjà massa poluidor, ineficaç i lent al davant d'altres tecnologies que arriben als 6.500kms/hora.

El problema és que aquest sistema econòmic en el qual hi ha un 1% de la població mundial que poseeix el 40% dels recursos i riquesa del planeta vol continuar liderant i oprèmer la resta que els envolta. Així que segurament una revolució com la que s'està gestant aquests dies és l'inici del canvi.

També recomano veure el vídeo d'en Manuel Castells: 'Porucs de tot el món, uniu-vos a la xarxa'. que apareix a http://www.vilaweb.cat/noticia/3891748/20110527/manuel-castells-porucs-mon-uniu-vos-xarxa.htmlhttp://www.vilaweb.cat/noticia/3891757/20110527/carregues-protesta-desallotjament-lacampada.html

La tensió augmenta a la plaça de Catalunya, on els mossos i la guàrdia urbana han entrat aquest matí per a fer-ne marxar els acampats que ja fa dotze dies que hi són. A mesura que avançava el matí es concentrava més gent al voltant de la plaça, on hi ha un cordó policíac que impedeix que hi entri ningú més; i hi ha hagut càrregues dels agents contra els concentrats per ampliar aquest cordó. Hi ha mig centenar de ferits per les càrregues.
Des del mateix moment de la intervenció, la major part dels efectius dels mossos i la guàrdia urbana ha encerclat el perímetre de la plaça per a no permetre que hi accedís ningú més: desenes d'activistes s'han anat aplegant, cridats sobretot mitjançant Twitter i altres xarxes socials, per a protestar per la mesura presa per Interior. Un centenar de persones s'ha assegut en un dels accessos a la plaça per a impedir que entressin més camions de BCNeta per a nertejar la plaça.
Càrregues dels agents
A mesura que avançava el matí s'hi anava aplegant més gent, i la policia ha carregat violentament contra la part dels manifestants més pròxima al cordó policíac. Hi ha hagut moments de molta tensió, i les càrregues s'han anat repetint. Els manifestants han anat oferint resistència no violenta davant de cada càrrega. La policia ha anat ampliant el perímetre de la plaça, per dispersar els concentrats i permetre la sortida dels camions de la neteja que hi havia al centre de la plaça.
Ha estat en el moment en què un grup de concentrats s'ha assegut tallant la sortida dels camions de la neteja a la ronda de Sant Pere quan hi ha hagut la càrrega més forta. Arran de les càrregues hi ha hagut mig centenar de ferits.
Plaça encerclada
Els agents dels mossos i de la guàrdia urbana han envoltat la plaça de Catalunya de Barcelona des de les set del matí.
La policia demanava que abandonessin la concentració, per a fer-hi una neteja a fons i retirar-ne objectes que podrien ser perillosos en cas que hi hagués demà celebració a Canaletes.
Una part dels agents ha entrat al centre de la plaça, on hi havia desenes d'acampats, per dir-los que marxessin per a poder fer entrar els efectius de la brigada de la neteja. El propòsit, segons Interior: netejar la plaça, evitar problemes de salubritat i retirar els objectes perillosos per evitar aldarulls si hi ha celebració culé aquest dissabte per la possible consecució de la Champions League. També els han dit que s'havien de retirar mentre durés l'acció i que s'havien d'endur tot el que els pertany, i que tot el que quedi es custodiarà al Sot del Migdia fins dilluns.
Tornar-hi després
Fonts d'Interior han explicat a VilaWeb que permetrien als acampats de tornar després de la neteja de la plaça: que els demanaven de retirar-se i tornar diumenge, però que podrien tornar avui mateix o demà, però havent retirat tots els objectes perillosos i sense entrar-ne de nous. El portaveu del govern, Francesc Homs, així mateix ho ha confirmat en una entrevista aquest matí a TV3.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada