dilluns, 7 de desembre del 2009

la primera metge que va operar amb cirurgia laparoscòpica a Espanya, després d'anys de lluita per aconseguir fer-se un lloc en un ambient laboral tradicionalment reservat als homes.

Nascuda a Cambodja, de pares francesos. Va ser la primera metge que va operar amb cirurgia laparoscòpica a Espanya, coincidint, pel que fa a les dates, amb el doctor Enric Laporte, que va fer-ho a Barcelona.

Professora del Departament de Cirurgia de la Universitat Complutense de Madrid.

Presidenta de l'Institut de Cirurgia Laparoscòpica que porta el seu nom.

L'any passat va rebre el Premi a l'Excel·lència de la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries.

Va venir a Espanya per amor, quan només tenia 20 anys. Va llicenciar-se en medicina quan van néixer els seus dos fills i es va doctorar mentre canviava bolquers i preparava biberons.

La doctora Vicent no ho va tenir fàcil. Es va topar amb la resistència dels "barons" de la cirurgia d'elit. Explica que el món dels cirurgians és agressiu, vanitós i exclusiu. En aquella època, els professionals masculins no veien bé que una dona tingués tanta ambició professional.

El 1989 va veure la primera operació amb laparoscòpia a França. Allà va descobrir que volia especialitzar-se en aquesta tècnica. Així que es va comprar un equip amb diners de la seva butxaca i el va fer instal·lar a l'Hospital Carlos III de Madrid. Al principi li va costar molts disgustos, perquè els seus col·legues no creien en aquesta tècnica.

Ara ho recorda tot amb un somriure. 


Fuente: http://www.tv3.cat/actualitat/139919/Lentusiasme-de-lElisabeth-Vicent-omple-el-plato-de-Singulars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada